Keskiviikkko 8. heinäkuuta 2020
 
RSS-syöte

Sanoma-konserni, tai muka siis Helsingin Sanomain Säätiö, on keksinyt röyhkeän kilpailun, Uutisraivaaja-kilpailun. Helsingin Sanomat:

”Helsingin Sanomain Säätiö avaa kilpailun, jolla haetaan uusia ideoita ja innovaatioita journalismiin. ’Tarkoitus ei ole vain palkita paras innovaatio, vaan antaa rahaa sen toteuttamiseen’, sanoo kilpailua koordinoiva Tanja Aitamurto. Idea voi liittyä uuteen tai perinteiseen tiedonvälitykseen. ’Se voi olla vaikkapa uusi tapa saada ihmiset osallistumaan tai uusi tapa julkaista materiaalia verkossa.’ Se voi olla myös uusi liiketoimintamalli.”

Ihmiset siis kehittävät tuotetta ilmaiseksi, Sanoma antaa vain rahan kehittämiseen ja tämän jälkeen Sanoma voi alkaa tehdä tuotteella rahaa. Voittaja ei saa rahaa eikä mitään muutakaan palkintoa, vaan saa ”kehitysrahaa”, jolla hän voi kehittää tuotetta. Tuotteen pitää totta kai perustua avoimeen lähdekoodiin, jotta Sanoma-konserni voi varastaa kehitetyn tuotteen omaan käyttöönsä.

Uutisraivaaja-kilpailun sivulta:
”Helsingin Sanomain Säätiö ei kerro eteenpäin, käytä tai toteuta Uutisraivaaja-kilpailuun lähetettyjä ideoita. Kilpailun tarkoitus on löytää parhaat ideat, joille Helsingin Sanomain Säätiö voi myöntää kehitysrahaa.”

Edellytämme, että jaat koodin viimeistään apurahakauden päättyessä avoimella lisenssillä tavalla, joka määritellään Helsingin Sanomain Säätiön kanssa solmittavassa sopimuksessa. Koodi on julkaistava niin, että se on mahdollisimman helposti käytettävässä muodossa, selkeästi dokumentoitu ja kuvattu siten, että kuka tahansa voi käyttää ja kehittää koodia.

Ei, Helsingin Sanomain Säätiö ei käytä kehitettyä tuotetta, mutta jos on tarkoitus kehittää jotain, on sitä myös tarkoitus käyttää, ja yksi käyttäjistä tai edelleenkehittäjistä tulee aivan varmasti olemaan Sanoma-konserni. Koko kilpailun tarkoitus on siis vain varastaa ideoita sekä ohjelmointiosaamista ihmisiltä.

Kirjoita kommentti