Keskiviikkko 8. heinäkuuta 2020
 
RSS-syöte

Ainakin HS.fi:n uutisessa ja MTV3:n uutisessa edesmenneen kansanedustaja Tony Halmeen kuolemasta on ehkä virhe. Uutisissa viitataan IIta-Sanomiin (IS), mutta en löydä IS:n arkistosta uutista, jonka mukaan Tony Halme olisi tehnyt itsemurhan. IS käytti uutisoinnissaan ilmaisua ”kuoli oman käden kautta”. Näin ollen asianlaita Tony Halmeen kuolemasta lienee se, miten se Wikipediassa tällä hetkellä (30.11.2010) selitetään:

Wikipedia: Tony Halme: Kuolema

Jos joku tietää, että IS on käyttänyt uutisoinnissaan Tony Halmeen kuolemasta ilmaisua itsemurha – ja IS:lla on tälle ilmaisulle olemassa näyttöä eikä kyseessä ole pelkkää spekulointia, pyydän informoimaan asiasta. IS:n vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja ei nimittäin ole vastannut sähköposteihini.

Esimerkki korrektista uutisoinnista, josta HS:n ja MTV3:n tulisi ottaa oppia:

Tony Halmeen kuolinsyy vahvistamatta

Tony Halmeen kotona oli jo tätä aikaisemmin lauennut ase vahingossa. Lehdet olivat varmasti tietoisia tästä tehdessään uutista Halmeen kuolemasta. Halme laukaisi 3.7.2003 pistoolin asunnossaan alkoholin ja huumeen vaikutuksen alaisena, minkä seurauksena hän ilmeisesti sai aivovaurion. Näin ollen voidaan olettaa, että Halmeen kuolemaan johtanut aseen laukeaminen on saattanut olla myös vahinko.

Halmeesta tullaan varmasti vielä kirjoittamaan jossakin yhteydessä poliittisessa historiassa. Media on tehnyt faktan siitä, että Halme teki itsemurhan, vaikka kyseessä ei ole fakta.

Minua ei kiinnostanut eikä kiinnosta Tony Halme henkilönä, mutta minua kiinnostaa journalismin taso. On huolestuttavaa, että lehdet huoletta uutisoivat entisen kansanedustajan tehneen itsemurhan, vaikka asiasta ei ole mitään näyttöä.

Kirjoita kommentti