Tiistai 24. marraskuuta 2020
 
RSS-syöte

”Mitään pakkoruotsia ei ole.”

”Suomalais-ugrilainen kieliperhe eroaa suuresti germaanisesta, johon myös pohjoismaiset kielet lasketaan. Suomalaisten ankea ja tankeroinen kielitaito johtuu juuri tästä.”

”Suomessa on kuitenkin loistava mahdollisuus saada avaimet muiden kielten avautumiseen. Avaimet tarjotaan opettamalla ruotsin kieltä kaikille Suomen koululaisille.”

”Sanaa pakkoruotsi käytetään monin motiivein. Usein kaiken takana kärvistelee muotopuolinen svekofobia.”

”Homofobia ja islamofobia syntyvät samoin mekanismein. Svekofobian ikävänä polttoaineena on myös sitkeä alemmuudentunto.”

”Myös älykkäät ja sivistyneet yksilöt voivat hypätä pakkoruotsin selkään. Sillä keppihevosella voi mitätöidä omaa osaamattomuuttaan. Eli häpeää siitä, ettei hallitse ruotsin kieltä.”

”Onneksi hallituspuolueet ovat selkeästi sitoutuneet kaksikielisyyteen ja ruotsin kielen aseman säilyttämiseen kouluissa. Viesti on selkeä ja ilo siitä suuri.”

Lähde: Tiina Lindfors, Pakkoruotsia ei ole. Turun Sanomat, 24.8 2010.

Luulin ensin kirjoitusta parodiaksi, enkä ole asiasta edelleenkään varma. Jos se ei sitä ole, voi vain toivoa, että kaikkien suomenruotsalaisten ajattelu ei ole tällä tasolla. No, jos on, onneksi suomenruotsalaisia on Suomessa vain viisi prosenttia.

2 Vastausta   “Erään ruotsinkielisen(?) mielipide”

 1. emmaia kirjoitti:

  Hei! En tiedä mitä sanoa koska tuo vaikuttaa parodiaksi myös minulle.

  Minua kasvattiin ruotsalaisiksi Ruotsissa.
  En kuin alkoin oppia suomea tuli elämääni sellaisia tilanteita joissa tunsin häpeä etten osannut Suomen kieltää. Mutta tunsin enemmän häpeä siitä ettei suomea ei ole yhteiskunnallamme tarjolla vapaehtoisesti nuorille, huolimatta siitä jos heillä on eläviä suomenkielisiä sukulaisia tai ei.

  Tämä voi nyt vaikuttaa oikein oudolta teini-ikäisenä luulen että oli suomalaisten tahdo ettei ruotsalaiset saisivat oppia suomea.

 2. emmaia kirjoitti:

  Anteeksi, että tuo ensimmäinen viesti oli huolimattomasti kirjoittut. Tarkoittin tietysti.:

  ”Ennen kuin alkoin opiskella suomea tunsin häpeä.

  Muista tekstistäsi huomaan että uskot Jeesukseen, niin kun minäkin.

  Jeesus on tärkein.

Kirjoita kommentti