Tiistai 24. marraskuuta 2020
 
RSS-syöte
Kuva: Axel Olof Freudenthal

Axel Olof Freudenthal
Kuva: Wikimedia Commons

RKP:n, eli ”Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen”, kielipolitiikalla ei ole mitään tekemistä kielten osaaminen, työelämän kielten tarpeiden tai ruotsinkielisten palveluiden kanssa.

Todellinen syy, miksi RKP ajaa pakkoruotsia, on agenda turvata ”maailman hemmotelluimman vähemmistön” (näin on kirjoittanut arvostettu sanomalehti The New York Times) epädemokraattinen asema. Valtaa ajavan tahon oman kielen pakottaminen kansalle on tehokas keino pyrkimyksessä totalitarismiin tai imperialismiin – keino jota käyttivät jo historian valloittajamaat, kuten Espanja ja Britannia.

RKP haluaa määritellä – ei vain sen, mitä kieliä suomenkielisten pitää puhua – vaan myös suomenkielisten identiteetin. Tämä on rasismia ja totalitarismia. Tätäkin vastenmielisempää on kuitenkin RKP:läisten ja myös muiden ruotsinkielisten ylimielisyys. He eivät suostu ymmärtämään sitä, että ruotsinkieliset ovat maassamme vähemmistö ja suomenkieliset ovat enemmistö ja että tällä on keskeinen merkitys demokratiassa.

RKP:n perusta on alun perin vahvasti Axel Olof Freudenthalin ajatuksissa. RKP ei ole sanoutunut irti Freudenthalin ajatuksista, vaan päinvastoin jakaa vuosittain puoluepäiviensä yhteydessä Freudenthal-mitaleja ruotsin aseman edistämisestä Suomessa. Axel Olof Freudenthal suhtautui rasistisesti suomenkielisiin.

Katso Yle FST5, 9.4.2011: Tredje statsmakten. Milena Parlandin haastattelu. Kohdasta 0.05.18 eteenpäin.

Suomennos tulossa tähän joskus.

Kirjoita kommentti