Tiistai 24. marraskuuta 2020
 
RSS-syöte

Pakkoruotsin kannattajat voidaan jakaa seuraavaan viiteen ihmisryhmään.

Ensimmäinen ihmisryhmä on aktiiviset pakkoruotsin ajajat. Pakkoruotsin ajajien asenne muistuttaa suuresti narsistista luonnehäiriötä. Psyykkisesti terve ihminen omaa itsekritiikkiä. Terve ihminen vaatii itseltään perusteluja, kun ollaan tekemisissä niin vakavan asian kanssa, kuin jonkin asian pakottaminen ihmisille. Pakkoruotsin kannattajat eivät vaadi itseltään perusteluja. He ovat omasta mielestään hyviä ihmisiä sellaisena kuin ovat ja heille sopii mainiosti se, että heidän asenteensa pakotetaan muille ihmisille.

Kukaan ihminen ei ole psyykkisesti 100-prosenttisen terve. Kansa ei jakaannu kahtia siten, että psyykkisesti sairaat ovat mielisairaalassa suljetulla osastolla ja kaikki muut ihmiset ovat terveitä. Luonnehäiriöisiä ihmisiä on paljon, heitä on monenlaisia ja he elävät keskellämme. He voivat olla yhteiskunnallisesti korkeassa asemassa. Luonnehäiriö, kuten narsismi, voi jopa auttaa pääsemään yhteiskunnallisesti korkeaan asemaan.

Pakkoruotsin kannattaminen on yksi oire siitä, että keskellämme elää luonnehäiriöisiä ihmisiä. Pakkoruotsia ei enää tänä päivänä olisi, jos kaikki ihmiset olisivat psyykkisesti täysin terveitä. Jokaisessa pakkoruotsin kannattajassa asuu sisällä pieni diktaattori, joka saa mielihyvää siitä, että hänen henkilökohtaiset näkemyksenä pakotetaan muille ihmisille.

(Pakottamista ei pidä sotkea rajojen asettamiseen, joita yhteiskunta tarvitsee, eikä siihen että kaikilla ihmisillä ei yhteiskunnassa koskaan voi olla täysin samat oikeudet.)

Toinen ihmisryhmä on pakkoruotsin hyväksyjät. He eivät vastusta pakkoruotsia, koska heitä pakkoruotsi ei häiritse. Heille siis yhteiskunta ja maailma ovat kunnossa, jossa heitä ei häiritse. He eivät mieti, asioiden moraalista puolta, onko joku asia moraalisesti väärin vai oikein, he eivät mieti, mitä demokratia tarkoittaa, mitä tasa-arvo tarkoittaa, vaan heille kaikki sellainen, mikä ei heitä itseä häiritse, on hyväksyttävää.

Hyväksyjät ovat niitä, jotka mahdollistavat pahuuden maailmassa. Heille vääryydet eivät ole niin kovin suuria asioita, koska ne eivät heitä itseään häiritse tai he eivät yleensä edes mieti sitä, mikä on vääryys ja mikä ei.

Kolmas ihmisryhmä on suvaitsevaiset ihmiset. Heille pakkoruotsi on suvaitsevaisuutta ruotsinkielisiä kohtaan. Näillä ihmisillä lienee jonkinlainen tarve leikkiä parempaa ihmistä, kuin mitä he oikeasti ovat.

Johdonmukainen määritelmä suvaitsevaisuudelle on se, ettei hyväksytä pakottamista. Olemme suvaitsevaisia muslimeja kohtaan, kun emme pakota heitä kristinuskoon tai uskonnottomuuteen tai kiellä heitä käyttämästä huivia. Olemme suvaitsevaisia homoseksuaaleja kohtaan, kun emme pakota heitä heterosuhteeseen tai pysymään sinkkuina, vaikka emme hyväksy homoavioliittoa.

Suvaitsevaisuus ei siis tarkoita, että kaikki olisivat yhteiskunnassa tasavertaisia tai että kaikilla olisi samat oikeudet yhteiskunnassa, vaan sitä ettemme pakota valtavirran käsityksiä toisille ihmisille.

Koulujen kieltenopetuksen kohdalla suvaitsevaisuus voi olla vain sitä, ettemme pakota ihmisiä lukemaan ruotsia, jos pakottamiselle ei ole rationaalisia tai moraalisia perusteita, vaikka omat asenteet olisivat kuinka myönteiset ruotsinkielisiä tai ruotsin kieltä kohtaan.

Pakkoruotsia suvaitsevaisuudella perustelevat ihmiset kääntävät asiat päälaelleen, todellisena motiivinaan se, että he haluavat tuntea itse itsensä suvaitseviksi ihmisiksi, sen sijaan että he oikeasti olisivat suvaitsevaisia.

Neljäs ihmisryhmä on itsekeskeiset ihmiset, jotka eivät kykene objektiiviseen ajatteluun, vaan heille koko maailma avautuu vain ”minän” kautta. Kun pakkoruotsissa kysymyksenasettelu on se, että pitäisikö jokaisen suomenkielisen opiskella ruotsia, nämä ihmiset vastaavat: ”Kyllä pitäisi, minä olen tarvinnut ruotsia.”

Viides ihmisryhmä on yksinkertaiset ihmiset eli ihmiset, joiden älyllinen ajattelukyky ei riitä erottelemaan mielipiteitä perusteluista eikä propagandaa tosiasioista. Heidän mielestään ruotsin pitää olla kouluissa pakollista, koska ”onhan tosiasia, että kaikki tarvitsevat työelämässä ruotsia” tai koska ”Suomi on kaksikielinen maa”.

4 Vastausta   “Pakkoruotsin kannattajat ovat luonnehäiriöisiä ihmisiä?”

 1. Raimo kirjoitti:

  Kaksikielisyys maksaa Suomelle 1-4 miljardia euroa vuodessa.

  Kepun puoluesihteeri Timo Laaninen järjesti eri puolueiden salaliiton jotta pakkoruotsista ei keskusteltaisi eduskuntavaaleissa 2011. Puoluekartelli häpäisee länsimaalaisen demokratian.

  Pakkoruotsin tyrkyttämiseen Kepu ja muut valtapuolueet käyttävät ulkomaita, niiden lehdistöä sekä kansainvälisiä järjestöjä puuttumaan Suomen sisäisiin asioihin.

  Ruotsin poliitikot ja sanomalehdet puuttuvat vaalien jälkeen avoimesti Suomen sisäisiin asioihin, kuin Neuvostoliitto aikoinaan.

  Oddasat 19.4.2011 asenteellinen uutisointi Suomen vaalituloksesta, uutistenlukija Jenna Rasmus käytti vaalivoittajasta jopa sanaa ”rasistinen”. Leimaamaansa suomalaista puoluetta ei Oddasat haastatellut, vaikka esitti siitä rajuja ja asiattomia väitteitä.

  http://www.thoughts.com/aabee/oikeaa-tietoa-suomesta

 2. Tiuskea Rakki kirjoitti:

  Hieno jaottelu, olen joskus pohdiskellut samantapaisia asioita. Tuohon voisi lisätä ehkä vielä ihan aidot pohjoismaalaiset nationalistit, joille ihmisten pistäminen samaan muottiin on tärkeä geopoliittinen tavoite, ja ehkä sitten myös tätä nykyä ne myötäilijät, jotka nyt vaan ovat mukana kuvioissa koska suoraan sanottuna ideologian kyseenalaistaminen aiheuttaa aikamoisen hyökkäyksen ihmisen koko persoonaa vastaan, ja esimerkiksi eturivin poliitikolla ei ole oikein varaa alkaa kuluttaa aikaa ja vaivaa tähän kysymykseen juuri tuosta syystä; parempi vain myötäillä.

 3. Martti Palomäki kirjoitti:

  Onko pakkosuomen kannattajat myös narsistisia luonnehäiriöisiä?

  • Arko Salminen kirjoitti:

   Riippuu siitä, ajaako pakkosuomea rationaalisin perustein, vaan vain henkilökohtaisten mielipiteiden pohjalta. Suomessa pakkosuomelle on varmasti riittävät rationaaliset perusteet. Tästä huolimatta minun puolestani ruotsinkielisiltä voidaan poistaa pakkosuomi. Suomenkielisetkin voivat minun puolestani käydä maistraatissa vaihtamassa äidinkielensä ruotsiin ja lukea sen jälkeen äidinkielenä ruotsia. Tosin siinä ei olisi mitään järkeä. Ihminen tarvitsee itsensä takia yhden kielen, jonka hän hallitsee hyvin. Aidinkieli on se kieli, jolla ihminen ajattelee, eli jos ei osaa ainoatakaan kieltä hyvin, ajattelukin kärsii, puhumattakaan että osaisi kirjoittaa ajatuksensa paperille tai tietokoneelle.

Kirjoita kommentti