Tiistai 29. syyskuuta 2020
 
RSS-syöte

Muutos 2011 puolueella on hienoja asioita hyvin esitettynä tavoiteohjelmassaan, mutta totuus näiden sanojen takana on jotain muuta. Muutos 2011 on maahanmuuttajavastainen versio Piraattipuolueesta (viimeksi mainitusta puolueesta jo nimi kertoo kaiken). Molempien puolueiden yksi pääajatus on se, että heitä ottaa päähän, kun he eivät saa tehdä, mitä huvittaa. Tätä nämä puolueet kutsuvat demokratian ja sananvapauden ajamiseksi, ymmärtämättä edes mitä nämä käsitteet tarkoittavat ja miksi ne ovat olemassa.

Muutos 2011 puolueen puheenjohtaja:

Niin pitkään kun Suomessa on lakeja uskonpilkkaa kohtaan, niin pitkään edellytetään pilkkaa uskontoja kohtaan. Jumalaa pitää pilkata, koska se on kielletty Suomen laissa.”

Lähde: Poliisi Muutos 2011:n puoluetilaisuuteen: Koraani revittiin

Edellisessä kuin myös seuraavassa tulee hyvin esille puolueen ajattelu. Muutos 2011:n edellinen puheenjohtaja Juha Mäki-Ketelä sanoo kotisivullaan, että Jumalat ja jumaluskonnot ovat satuja ja siksi niitä tulee saada pilkata. Tämä näkemys ei sisällä mitään logiikkaa. On vain tarve saada oma elämänkatsomus lain yläpuolelle. Laki jumalanpilkasta on nimittäin tehty yhteiskuntarauhan takia – ei kirkon, uskovien tai Jumalan takia. Muutos 2011 sekä Piraattipuolue ovat valmiita vaarantamaan pysyvästi yhteiskuntarauhaa. Tämä kertoo näistä kahdesta puolueesta riittävästi, jotta niitä kannattaa olla äänestämättä. Puhutaan sananvapaudesta ja demokratiasta, mutta tarkoitetaan omien näkemysten ylivaltaa. Puolue on monessa yksittäisessä asiassa oikeassa ja puhuu täyttä asiaa, mutta puolue ei tosiasiassa kunnioita sananvapautta, ei demokratiaa eikä mitään muutakaan.

Muutos 2011 puolueen puheenjohtaja Jiri Keronen on syntynyt vuonna 1984. Puolueessa on tällä hetkellä noin 400 jäsentä.

Muutos 2011 ja Piraattipuolue vaaliliittoon Pirkanmaalla

Lisää Muutos 2011:n sekoilua:

Muutos 2011:n puoluejohtaja vitsailee eduskuntatalon räjäyttämisellä

Muutos 2011 -puolueen kansanedustajaehdokas istui vankilassa tapon yrityksestä

Maria!: Muutos 2011 Kirsikka Kelloniemi

7 Vastausta   “Muutos 2011 -puolue on vitsi”

 1. Oula Lintula kirjoitti:

  ”Puolue on monessa yksittäisessä asiassa oikeassa ja puhuu täyttä asiaa, mutta puolue ei tosiasiassa kunnioita sananvapautta, ei demokratiaa eikä mitään muutakaan.”

  Voisitko perustella tämän väitteen?

  Nimenomaan nykyinen lainsäädäntö, joka kyllä sallii pilkata esimerkiksi Mari Kiviniemeä mutta kieltää pilkkaamasta (loukkaamistarkoituksessa jne) Muhammedia, ei kunnioita sananvapautta.

  Sananvapaus on yksi tärkeimmistä perusoikeuksistamme. Sananvapauden ansiosta sinullakin on oikeus kirjoittaa nettiin omia mielipiteitäsi. On hyvin ikävää, etteivät muut kuin mainitut kaksi puoluetta ota vakavasti sen alasajoa.

  Kerrotko vielä, mitä tarkkaan ottaen tarkoitat yhteiskuntarauhalla? Miksi sananvapaus sen vaarantaisi? Olisiko vuonna 1939 yhteiskuntarauha ollut turvattu, jos neuvostosotilaita ei olisi uhattu aseilla?

  • Arko Salminen kirjoitti:

   Sananvapaus ei tarkoita vapautta sanoa mitä hyvänsä. Jos Muutos 2011 tai Piraattipuolue käsittävät sananvapauden vapautena sanoa mitä hyvänsä, pitää heidän vaatia myös kunnanloukkaus- ja kiihottamispykälien poistamista laista. Sananvapaudelle parempi sana olisi mielipiteenvapaus. Mielipiteenvapaus on tärkeimpiä perusoikeuksia. Pilkkaaminen ei ole mielipiteen esittämistä, vaan kuten laissakin sanotaan, halventamista. Halventamisen tarkoitus ei ole kritisoida, vaan pitää pilkkanaan, asettaa itsensä jonkin toisen henkilön, ryhmän tms. yläpuolelle.

   Julkinen ihmisryhmien halventaminen vaarantaa yhteiskuntarauhan. Jumalan pilkkaamisen kieltoa voisi verrata enemminkin rasismin kieltoon, kuin sananvapauden kieltoon. On katsottu, että uskonnot tarvitsevat erityisen suojan tässä asiassa – ei sen takia, että uskonnot tarvitsisivat suojaa, vaan sen takia että joillakin ihmisillä on erityinen tarve halventaa nimenomaan uskontoja. Jumalanpilkkapykälä siis suojelee, ei uskontoja, vaan yhteiskuntaa Muutos 2011 ja Piraattipuolueen kaltaisilta ryhmiltä, joilla on enemmän tarve halventaa ihmisryhmiä kuin rakentaa ihmisryhmien yhteenkuuluvuutta. Tarve saada pilkata kertoo myös siitä, ettei ihmisellä ole mitään oikeaa sanottavaa.

   Yhteiskunta ei muutu paremmaksi sillä, että julkisesti aletaan halventaa uskontoja, mutta mielenkiintoista on kyllä se, että joillakin ihmisillä on niin kova tarve pilkata uskontoja, että tekevät siitä oikein vaalikysymyksen. Eivät edes Vasemmistoliitto tai Vihreät ole vaatimassa jumalanpilkkapykälän poistamista.

 2. Oula Lintula kirjoitti:

  (Pahoittelut tuplapostauksesta, edellisessä viestissä on virhe)

  Piraattipuolue ja Muutos 2011 todellakin haluavat muuttaa pykälää, joka käsittelee kiihottamista kansanryhmää vastaan – tarkkaan ottaen poistaa siitä panettelun ja solvauksen.

  Vasemmistoliiton ja Vihreiden suhteen olet oikeassa, ne eivät ole ottaneet kantaa mm. tähän asiaan. Siksi pidänkin niitä osana ongelmaa, mitä sananvapauteen tulee. Vihreät on erityisen iso ongelma, koska heidän oikeusministerinsä on vahvasti ottanut kantaa sananvapautta vastaan, mm. mainiten yksittäisen poliittisen vastustajan (Perussuomalaiset) nimeltä. En kuitenkaan näe syytä olettaa, etteikö Vasemmistoliitosta tulisi yhtäläinen ongelma, jos se hallitukseen pääsisi.

  Sananvapauden täytyy sisältää myös vapaus pilkata tai halventaa ja käsitellä asioita, jotka joitakuita järkyttävät. Vastaavasti se tietysti sisältää vapauden olla osallistumatta tilaisuuksiin, joissa moista halventamista tapahtuu.

  Et perustellut, miksi yhteiskuntarauha siitä vaarantuisi, jos uskontoja saisi pilkata. Olet lisäksi väärässä olettaessasi, että Muutos 2011:n ja Piraattipuolueen erityisenä tavoitteena olisi ko. pilkkaaminen; tavoitteena on vain ko. pilkkaamisen salliminen. Ei lainsäädännön lähtökohdan kuulu olla se, että vain sellaisia asioita halutaan sallia, joita itse ollaan aikeissa tehdä. Voit ottaa molempien puolueiden sivuilta selvää ja huomata itsekin, että molemmilla on paljonkin sanottavaa. Haasta ennakkoluulosi!

  Mitä mieltä muuten olet siitä, että Adolf Hitleristä ja Josif Stalinista saa nykyäänkin tehdä pilaa, vaikka kuinka halventavaa? Näin siitä huolimatta, että jotkut natsit tai kommunistit saattavat pitää heitä hyvinkin suuressa arvossa? Muuttuisiko asia, jos natsit tai kommunistit rekisteröityisivät uskontokunniksi ja julistaisivat ao. herrat pyhiksi?

  Tai otetaan läheisempi esimerkki, jo edellisessä viestissä mainitsemani Mari Kiviniemi? Hänestäkin voi tehdä pilakuvia. Pitäisikö se mielestäsi kieltää?

  • Arko Salminen kirjoitti:

   ”Sananvapauden täytyy sisältää myös vapaus pilkata tai halventaa”

   Ei tarvitse.

   ”Et perustellut, miksi yhteiskuntarauha siitä vaarantuisi, jos uskontoja saisi pilkata.”

   Ei tarvitse erikseen perustella sitä, että yhteiskunnan sisällä eri ihmisryhmien julkinen halventaminen edesauttaa mm. yhteiskuntarauhan rikkoutumista.

 3. Oula Lintula kirjoitti:

  Sananvapauden täytyy sisältää myös vapaus pilkata tai halventaa – vastaat ”Ei tarvitse. ”

  Tämäpä mielenkiintoista. Sinä kuitenkin otat omaksi vapaudeksesi pilkata tai halventaa muita. Ihan tämän kirjoituksen otsikossa kutsut edustamaani puoluetta vitsiksi. Mitä se on ellei pilkkaa tai halventamista? Vaarannatko mielestäsi yhteiskuntarauhaa?

  • Arko Salminen kirjoitti:

   Jos sinä sanot, että ev.lut.kirkko (jota en edusta) on vitsi, ei kyseessä ole rikos. Saat varmasti vapaasti sanoa kaikenlaista kristinuskosta ja Jumalasta, kuten myös islamista (jota itsekin kritisoin). Jumalanpilkkapykälä on nimeltään uskonrauhan rikkominen ja kuuluu lukuun rikoksista yleistä järjestystä vastaan. Tuomioistuimissa katsotaan, onko kyseessä ollut mielipiteen ilmaisu, joka kuuluu sananvapauteen, vai halventaminen, joka ei enää kuulu sananvapauteen (en ota kantaa siihen, ovatko tuomioistuinten ratkaisut olleet oikeita). Uskonrauhan rikkominen sekä kiihottaminen kansanryhmää vastaan ovat tekoina lähellä toisiaan, eivätkä kumpikaan kuulu sananvapauteen. Motiivi on se, joka ratkaisee.

 4. Petri Kaivanto kirjoitti:

  Arko, pyydän hengittämään ja tutustumaan Sananvapauden puolesta -adressiin.

  Nykyiset pykälät sekä tulevat kiristetyt pykälät tappavat sananvapauden. Sitten et saa sinäkään kritisoida islamia.

  Jos todella tutustut Muutoksen päätavoitteisiin ja sisäistät nuo mottosi…
  ”Yhteiskuntaa tulee arvioida sen perusteella, miten se kohtelee vähäosaisimpiaan ja heikoimpiaan.

  Asiat eivät ole mustavalkoisia, paitsi moraali, joka ohjaa asioita.

  Rikollisia eivät ole vain ne, jotka rikkovat lakia, vaan myös ne, jotka tekevät vääränlaisia lakeja.”

  … ymmärrät, että Muutos 2011 -puolueella on paljon enemmän kykyä ja rohkeutta ajaa noita periaatteita kuin millään eduskuntapuolueella.

Kirjoita kommentti