Keskiviikkko 8. heinäkuuta 2020
 
RSS-syöte

Termit “tasa-arvo” ja “suvaitsevaisuus” ovat trendisanoja, joita käytetään mielivaltaisesti. Yleensä silloin, kun joku vähemmistö on ajamassa tuulesta temmattuja “oikeuksia” itselleen.

Tasa-arvo ei tarkoita, että esim. jokin vähemmistöryhmä voisi omata yhteiskunnassa saman painoarvon kuin valtaväestö. Jos vähemmistö omaa saman painoarvon kuin valtaväestö, elämme epätasa-arvossa. Tasa-arvo on arvo, joka ei salli syrjintää.

Suvaitsevaisuus voidaan nähdä vastakohtana pakottamiselle. Suvaitsemme esim. muslimit, sillä emme pakota heitä luopumaan uskonnostaan tai pakota heitä harjoittamaan kristinuskoa Suomessa. Suvaitsevaisuus ei voi siis esim. tarkoittaa, että Suomen valtaväestö pakotetaan luopumaan kristillisistä perinteistään, koska Suomessa on muslimivähemmistö. Tätä samaa logiikkaa tulee soveltaa myös esim. seksuaalisiin ja kielellisiin vähemmistöihin.

“Älä anna minulle kaikkea mitä haluan, sillä vapaamielisyytesi on usein välinpitämättömyyttä, anteliaisuutesi huonoa omaatuntoa, suvaitsevaisuutesi ihanteittesi sortumisesta syntynyttä voimattomuutta, taipuvaisuutesi mielipiteettömyyttä sekä joustavuutesi periaatteettomuutta ja mukavuudenhalua.”

Lähde: Lapsen kymmenen käskyä vanhemmille

Kirjoita kommentti