Sunnuntai 21. huhtikuuta 2019
 
RSS-syöte

Kokoomuksen valtiovarainministeri Katainen haluaa nosti terveyskeskusmaksua. Vaikka Suomella menee taloudellisesti hyvin, haluaa Kokoomus nostaa niitä maksuja, jotka tuntuvat köyhän kukkarossa. Pieni korotus kun ei hyvätuloisen kukkarossa tunnu.

Maksu on kaikille yhtä suuri. Tämä on tasa-arvoa. On se. Mutta vasta sitten, kun kaikki pääsevät korkeakouluun, kaikille on työpaikka ja kaikki ovat yhtä työkykyisiä, jolloin kaikkien tuntipalkkakin on yhtä suuri – ainakin suunnilleen.

Kokoomukselle ihminen on tuottaja, ei ihminen, ja ihmistä joka ei tuota, ei Kokoomuksen ideologiassa (lue: illuusiomaailmassa) tarvitse “hyysätä”. Jos köyhä olisi tasa-arvoinen rikkaan kanssa, olisi se Kokoomukselle hyysäämistä, laiskalle palkan maksamista yms.

Kokoomuksen illuusiomaailmassa ei ole sairaita eikä köyhiä, on vain tuottavia ihmisiä – ja sitten on ihmisiä, jotka eivät tuota eikä heitä näin ole Kokoomukselle olemassa.

Terveyskeskusmaksu on pieni juttu kokonaisuudessa, mutta suuri periaatteellisesti. Tiedetään, että huonotuloiset sairastavat muita enemmän eli he myös käyttävät terveyskeskusten palveluja. Työttömien työmarkkinatukeen ei tule tasokorotusta tämän hallituskauden aikana. Samaan aikaan terveyskeskusmaksua korotetaan.

Korotettu terveyskeskusmaksu – muiden muassa – mahdollistaa sen, että hyvätuloisten palkkaverotusta ei tarvitse korottaa.

Kokoomuksen ideologia tiivistettynä: ota niiltä, joilla ei ole ja anna niille, joilla jo on.

Kirjoita kommentti