Sunnuntai 17. tammikuuta 2021
 
RSS-syöte

Rehtori Jukka Karhula Espoosta kuvaa hyvin HS:n mielipidesivulla otsikolla ”Hyvinvointivaltion terveydenhuolto uhattuna” 8.9.2011, mistä Kokoomuksessa on kyse:

Keskustelu hyvinvointivaltiosta kiihtyy vaalien lähestyessä. Keskustelussa oikeistolaisen näkemyksen perussisältö on, että kukaan ei saa kuolla nälkään. Jokainen on oman onnensa seppä, ja sisäiselle yrittäjyydelle ja kunnianhimolle on luotava markkinaehtoiset edellytykset. Vain työn ja yrittämisen kautta syntyy hyvinvointia.
Verotusta kevennetään ja reippaat tuloerot kuuluvat yhteiskuntaan, jossa riskinotosta ja yrittämisestä palkitaan. Vauras keskiluokka pitää perinteen voimasta pohjoismaista hyvinvointivaltiota hyvänä ja säilyttämisen arvoisena. Toisaalta on houkuttelevaa, jos oma verotus kevenee ja itse voi päättää, mihin liikenevät varansa käyttää. Hyväntekeväisyys vaihtoehtona hyvinvointivaltiolle houkuttelee. – - . ”

Kirjoitus ei puolusta Kokoomusta, vaan päinvastoin kirjoituksen loppuosa puolustaa hyvinvointivaltiota, johon olennaisena osana kuuluvat riittävällä verotuksen progressiolla kustannettavat julkiset palvelut kuten terveydenhuolto.

Kokoomus vie Suomea kohti Amerikan mallia, jossa osa kaupungeista slummiutuu, kodittomat asuvat pahvilaatikossa, rikkaat rikastuvat, köyhät köyhtyvät ja sairaat kuolevat, kun heillä ei ole varaa ostaa kalliita leikkauksia, joita sairausvakuutus ei korvaa, kun vakuutusyhtiöt keksivät tekosyitä jättää korvaukset maksamatta. Näinhän toimivat myös suomalaiset vakuutusyhtiöt sairausvakuutusten kohdalla.

Kirjoita kommentti