Keskiviikkko 8. heinäkuuta 2020
 
RSS-syöte

Kukaan ihminen ei ole psyykkisesti täysin terve, sillä kukaan ei ole kasvanut psyykkisesti täydellisessä ympäristössä, eikä kukaan pysty tekemään itsestään täydellistä.

Kukaan ihminen ei ole asenteista täysin vapaa, sillä kukaan ei ole kasvanut asenteista täydellisesti vapaassa ympäristössä, eikä kukaan pysty tekemään itsestään täydellistä.

Kukaan ihminen ei ole moraaliltaan täydellinen, sillä kukaan ei ole kasvanut moraalisesti täydellisessä ympäristössä, eikä kukaan pysty tekemään itsestään täydellistä.

Esimerkiksi psyykeltään ihmiset eivät jakaannu kahteeen luokkaan, terveisiin ja sairaisiin ihmisiin, vaan ihmiset ovat enemmän tai vähemmän terveitä. Monet psyykkisesti sairaat ihmiset elävät keskellämme ns. normaalia elämää ja voivat olla myös yhteiskunnallisesti vaikuttavassa asemassa.

Yksi erittäin sairaan ihmisen tunnusmerkki on se, ettei hän näe itsessään mitään vikoja, vaan viat ovat vain muissa ihmisissä. Näin on esim. narsistien kohdalla.

En tiedä mitä edellisistä ruotsin pakottamisen ajajat ovat, mutta en voi hyvällä tahdollakaan ajatella, että psyykkisesti enemmän terve kuin sairas ihminen, asenteista enemmän vapaa kuin asenteellinen ihminen tai moraaliltaan enemmän hyvä kuin paha ihminen, kannattaisi pakkoruotsia. Pakkoruotsin kannattaja on keskivertoa enemmän psyykkisesti sairas, keskivertoa asenteellisempi tai keskivertoa moraalittomampi ihminen – tai sitten vain yksinkertaisesti tyhmä.

Kirjoita kommentti