Keskiviikkko 8. heinäkuuta 2020
 
RSS-syöte

Kuten aikaisemmassa kirjoituksessani arvailin, Helsingin Sanomien uusi päätoimittaja Riikka Venäläinen on valittu sillä perusteella, että hän kannattaa homoavioliittoja. Kyseessä oli siis pelkkä arvaus, jonka tein siltä pohjalta, että Hesarin yksipuolinen juttujen tekeminen ja mielipidekirjoitusten julkaiseminen homosuhteista on paljastanut, että Hesari ei ole puolueeton uutislehti vaan Setan äänenkannattajalehti.

Riikka Venäläinen toteaa HS:ssa 2.11.2007 otsikolla Mitähän Jeesus tekisi?:

Haluaisin itsekin kirkon jäsenenä selvän vastauksen esimerkiksi siihen, miksi Jesse diggaa kaikkia ehdoitta, mutta kirkko ei siunaa homoliittoja saati vihi papiksi ihmisiä, joiden kumppani on samaa sukupuolta.”

Riikka Venäläinen tuo esille, että koska Jeesus hyväksyy kaikki ihmiset ehdoitta, pitäisi myös homosuhteet hyväksyä ehdoitta, eli lakiin kirjata homoavioliitto ja kirkon vihkiä homopareja.

Riikka Venäläisen ajatuksessa ei ole päätä eikä häntää. Jumala hyväksyy jokaisen ihmisen ihmisenä, koska ihminen on Jumalan luoma, mutta kaikki, mitä ihmisessä on (vietit, asenteet, taipumukset, ideologiat, riippuvuudet, seksuaaliset suuntautumiset jne.) ei tietenkään ole Jumalasta eikä Jumala siunaa sellaista, mikä ei ole Hänestä. Homosuhde ei voi olla Jumalasta, koska Jumala ei ole luonut ihmiselle homosuhteeseen sopivia sukupuolielimiä. Raamattu tukee tätä ajatusta alusta loppuun.

Riikka Venäläisen ajatus on virheargumentti, jossa homosuhteen tilalle voisi laittaa minkä vain suhteen tai asian. ”Koska Jeesus hyväksyy kaikki ihmiset ehdoitta, tulee suhde x hyväksyä.” Riikka Venäläisen mielestä varmaankin siis myös ryhmäsuhteet tulisi vihkiä.

Kummatkin Helsingin Sanomien päätoimittajat, Mikael Pentikäinen sekä Riikka Venäläinen, ovat julkisesti ilmaisseet kannattavansa homoavioliittoja. Hesarin sisältö on sen mukainen. Journalismista – eli neutraalista ja objektiivisesta uutisoinnista – ei homosuhteiden kohdalla ole tietoakaan.

Kirjoita kommentti