Tiistai 19. tammikuuta 2021
 
RSS-syöte

AviopariKD:n puoluejohtaja Päivi Räsänen kirjoitti Helsingin Sanomien mielipidesivulla 17.3., että eduskunnassa on tehty sukupuolineutraalin avioliiton edistämiseksi lakialoite.

HS julkaisi Räsäsen kirjoitukseen ainakin kuusi vastinetta, joissa kaikissa puolustettiin homoavioliittoja, mutta ei ainoatakaan vastinetta näihin homoavioliittoja puolustaviin kirjoituksiin – ei myöskään tätä kirjoitusta.

Homoparien avioliiton puolesta on kirjoitettu paljon. Homoliittoja on kannatettu kahdella pääargumentilla. On vedottu tasa-arvoon sekä yhdistetty homoliittojen vastustus kristinuskoon.

Monet ei-kristityt pitävät homosuhdetta epänormaalina eivätkä asettaisi tämän vuoksi sitä samaan asemaan heterosuhteen kanssa. On asiatonta ajaa homoliittoja yrittämällä leimata vastustus vain kristinuskoon ja kristittyihin liittyväksi.

Osoittaa yhteiskunnallista vastuuttomuutta, että käsitteitä tasa-arvo, suvaitsevaisuus ja rakkaus käytetään mielivaltaisesti. Jotta arvot olisivat arvoja, ja jotta niitä voitaisiin edistää ja ylläpitää yhteiskunnassa, tarvitsee ne määritellä johdonmukaisesti.

On argumentointivirhe ajaa homoliittoja tasa-arvoon vedoten. Yksilöillä on itseisarvo ja homot ovat yksilöinä tasa-arvoisia. Erilaiset ihmissuhteet ovat moraalisia kysymyksiä. Yhdenlaiselle ihmissuhteelle tasavertaisen aseman antaminen toisenlaiseen ihmissuhteeseen nähden vain tasa-arvoon vedoten, ei ole johdonmukaisesti toteutettavissa yhteiskunnassa. Kyseessä ei näin ollen voi olla arvo.

On argumentointivirhe, jos hyväksytään moniavioisuuden kielto, mutta kannatetaan homoavioliittoja ja tämä esitetään oikeampana arvopohjana kuin ainoastaan heteroavioliittojen salliminen.

Suvaitsevaisuus tai rakkaus ei voi olla perustelu homoavioliitolle, koska erilaiset ihmissuhteet ovat omantunnon asia. On vaarallista levittää sellaista käsitystä, että omaatuntoaan noudattava ihminen on suvaitsematon tai rakkaudeton ihminen.

Naisen ja miehen biologinen ero on fakta, se on näin ollen objektiivinen seikka ja näin ollen se voidaan asettaa perustaksi avioliittolaille. Jos biologia ei riitä perusteeksi, se ei tuo perustetta homoavioliitolle, vaan avioliitto tulee lakina lakkauttaa kokonaan.

Jos homoavioliitto hyväksytään, siirrytään lainsäädännössä objektiivisuudesta subjektiivisuuteen, eli yksi laki hyväksytään ilman johdonmukaisia perusteluja ja arvoja vain siksi, että suuri ihmisjoukko vaatii sitä. Tämä veisi pohjan koko lainsäädännöltä, se veisi pohjan siltä, mitä arvot ovat, ja näin se veisi perustuksen pois koko yhteiskunnalta.

Kirjoita kommentti