Keskiviikkko 8. heinäkuuta 2020
 
RSS-syöte

Suomessa mediavalta on Sanoma-konsernilla ja ennen kaikkea Helsingin Sanomilla (HS, Hesari). Medialla on suurin valta yhteiskunnassa – suurempi kuin poliitikoilla tai rahalla. HS:n levikki on moninkertainen Suomen muihin uutislehtiin verrattuna. Lisäksi HS on Suomen ainoa valtakunnallinen, päivittäin ilmestyvä uutislehti. HS:n levikki on noin 400 000, mikä tarkoittaa sitä, että jopa puolet suomalaisista aikuisista lukee Hesaria kotonaan tai työpaikallaan.

Hesarin miltei monopoliasema on ongelma demokratian kannalta, sillä Hesari ei ole puolueeton uutislehti,, vaan Hesarilla on agenda, joka on vihreän liikkeen ja siihen liittyvän homo- ja feministiliikeen asian edistäminen. Tämä on fakta, jonka jokainen voi todeta HS:n arkistosta laskemalla vihreän liikkeen asiaa edistävien kirjoitusten määrän verrattuna muuta näkemystä edustavien kirjoitusten määrään.

Sanoma-konserni omistaa Hesarin lisäksi monia muita uutislehtiä, ilmaislehtiä, kuten Vartti ja Metro, sekä radioasemia ja tv-kanavia, kuten Nelonen ja JIM.

2 Vastausta   “Helsingin Sanomat on Suomen suurin ongelma”

 1. Leo Sammallahti kirjoitti:

  Päätoimittaja on vanhoillislestadiolainen, ja sitä konservatiivisemmaksi Suomessa ei pääse. Puolella hesarin toimittajista ei ole puoluekantaa. Vihreitä on yhtä paljon kuin NATOn kannattajia, 37%, ja vasemmistoliittolaisia n. 8%.

  http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Aamulehti+selvitti+toimittaji
  ensa+puoluekantoja/1135261459082

  Mutta median monopolisoituminen on ongelma, johon on vaikea puuttua. Uudenlainen, markkinaehdoista riippumaton media, kuten blogit, saattavat toimivat yhtenä vastavoimana.

 2. Arko Salminen kirjoitti:

  Mainitsemasi uutinen ja sen osuudet koskivat Aamulehteä, ei Hesaria. Aamulehden entinen päätoimittaja Matti Apunen lienee kokoomuksen kannattaja, sillä EVA ei muuta johtajakseen huolisi.

Kirjoita kommentti