Keskiviikkko 8. heinäkuuta 2020
 
RSS-syöte

Kokoomus jatkaa ruikuttamistaan

HS 13.4.2010: Kimmastunut kokoomus: Hotellin hylkäämisestä 35 miljoonan tappio

Kokoomuksella on ihan omanlainen laskupäänsä. Kokoomuksen mukaan Helsinki menettää 20 vuoden aikana vähintään 35 miljoonaa euroa, kun Katajanokan hotellia ei rakennettu.

Helsinki ei menetä rahaa, vaan rahaa jää vain saamatta. Ainahan voi vaatia vaikka koko Suomen myymistä, jotta ”ei menetetä rahaa”. Siitä vaan kokoomus vaatimaan vaikka aluksi koko Eteläsataman myymistä ulkomaille. Kokoomuksen kannanotto tuo esille sen, että kokoomuksella ei ole korvien välissä koskaan muuta kuin raha. Mitään arvoja ei ole, ei esteettisiä eikä mitään muutakaan arvoja, vaan kaikki lasketaan rahassa.

Kun hotellin rakentaminen demokraattisesti estettiin, kokoomus alkaa kitistä. Jos hotellin rakentaminen olisi demokraattisesti hyväksytty, kokoomus vain kiittelisi demokratiaa. Kokoomus hyväksyy demokratian vain silloin, kun se sopii kokoomukselle.

Kaupunginvaltuutettu Kati Peltola, Kokoomuksessa on syytä jatkaa laskuharjoituksia, HS Mielipide 14.4.2010:

Laskelma lähtee siitä merkillisestä olettamuksesta, että Helsinkiin ei rakennettaisi tätä hanketta korvaavia hotelleja. Lisäksi siitä puuttuu kaupungille aiheutuvat menot. Helsingin, kuten muidenkin kaupunkien hotellit ovat harvoin täynnä. Uusi hotelli merkitsee aina kilpailijaa entisille. Niiden tulojen menetykset pitäisi huomioida kokoomuksen laskelmassa kaupunginkin tulojen vähennyksinä. Uusi viiden tähden hotelli saattaisi tietenkin houkutella jonkin verran lisää hotellivieraita ja joitain muitakin turisteja, mutta ei sentään kokoomuksen laskemien miljoonien edestä.

Kirjoita kommentti