Perjantai 21. syyskuuta 2018
 
RSS-syöte

Onko tämä oikein? Yle tv-uutiset, 5.1.2011:

Suomessa – siis Suomessa! – ei ole joillekin ihmisille tarjota edes tilapäistä yösijaa edes asuntolasta. Suomessa – siis Suomessa! – joillakin ei ole varaa ostaa edes yhden euron hintaista ateriaa.

Tilanne on pääasiassa oikeistolaisen, eli ennen kaikkea kokoomuslaisen, veropolitiikan seurausta, jossa köyhien ostovoima alenee koko ajan. Kokoomus valehtelee, että se on parantanut köyhien asemaa verotuksellisin keinoin esittäen diagrammeja, joissa on jätetty pois kaikki maksut ym., joita kokoomus on halunnut korottaa. Näin annetaan ihmisille valheellinen kuva, että köyhien ostovoima olisi lisääntynyt tällä hallituskaudella, vaikka asia on päinvastoin.

Kokoomus kyllä esittää olevansa huolissaan köyhistä, mutta köyhien asemaa ei saa parantaa vähentämällä suurituloisten tuloja. Jos esim. ansiotulojen verotusta kevennetään, pitää tämä kokoomuksen mielestä tehdä tasapuolisesti kaikille tuloluokille, ei siten että pienituloisten asemaa parannettaisiin suhteellisesti enemmän kuin suurituloisten.

- – yksikään kokoomuslainen ei ole minulle selittänyt ymmärrettävästi, miksi voidaan panna satoja miljoonia metsänmyyntitulojen verovapauteen, mutta ei muutamaa kymmentä miljoonaa työmarkkinatuen korotukseen.”

Lähde: Osmo Soininvaara: Riittääkö perusturva?

Suorastaan irvokkaaksi asunnottomien tilanteen tekee se, että samaan aikaan Suomeen saapuvat pakolaiset asuvat asuntoloissa, joissa perheille on omat huoneet ja tämän jälkeen pakolaisille vuokrataan oma asunto hyväkuntoisesta talosta. Pakolainen on ihminen, jonka henki on vaarassa hänen omassa maassaan, joten hän tarvitsee vaatteet, ruokaa ja katon pään päälle, mutta ei välttämättä omaa asuntoa. Lähtökohtaisesti pakolaisen tarkoitus ei ole jäädä Suomeen, integroitua Suomeen, ottaa Suomea isänmaakseen ja ajaa Suomen etua, vaan palata joskus takaisin omaan kotimaahansa.

Suomessa pakolainen tarvitsee ruokaa ja katon pään päälle, mutta ilmeisesti joidenkin mielestä suomalainen ei tarvitse. Mutta ei tämä mitään. Toistakaa mielessänne kymmenen kertaa peräkkäin ”Suomi on hyvinvointivaltio”, niin kyllä tämäkin asia sillä korjaantuu.

Kirjoita kommentti